BIPT: Internettoegang België blijft prijzig

België blijft duur als het gaat om toegang tot vast en mobiel internet. Die conclusie trekt toezichthouder BIPT. De Belgische consumenten moeten nog altijd aanzienlijk meer betalen dan de meeste van hun buren, zeker naarmate hun telecombehoeften stijgen.
Het BIPT heeft de prijzen van de telecommunicatiediensten voor particulieren opnieuw vergeleken met die van de buurlanden (Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk). De studie is gebaseerd op prijzen die van toepassing waren in oktober 2022.
Wat de mobiele diensten betreft is de situatie van België verbeterd in vergelijking met 2021. Het bedrag dat minimaal moet worden neergeteld voor databehoeften van 10 tot 50 GB is in het afgelopen jaar opmerkelijk verminderd, waardoor België dit jaar in de middenmoot zit in vergelijking met zijn buurlanden (noch goedkoop, noch overdreven duur).
Wat betreft vast internet blijft België duidelijk duurder dan Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar zit het land min of meer op dezelfde lijn als Nederland, Luxemburg en Duitsland. Wel wordt het abonnemnent duurder in vergelijking met diezelfde landen naarmate het aantal telecomdiensten toeneemt
(televisie en/of vaste of mobiele telefonie).

Lees hier het bericht