Binance koopt cryptobeurs FTX na onrust

Cryptoplatform Binance koopt concurrent FTX. Een opmerkelijk besluit, want er is grote onrust ontstaan in de cryptowereld rond het handelsplatform nadat Changpeng Zhao, hoofd van de rivaliserende beurs Binance, zondag onthulde dat zijn bedrijf door FTX uitgegeven tokens zou liquideren vanwege niet-gespecificeerde ‘recente onthullingen’.
Het interne token van de cryptobeurs verloor dinsdag een derde van zijn waarde en sleepte andere belangrijke digitale activa in zijn val mee.
FTX-oprichter Sam Bankman-Fried hield het op valse geruchten, maar dat heeft de onrust niet doen wegnemen. Dat er zorgen waren over de solvabiliteit van FTX is niet verwonderlijk, nadat eerder dit jaar als gevolg van de cryptocrash nogal wat cryptobedrijven in de problemen zijn gekomen.
Nu bevestigt Binance dat er een groot liquiditeitstekort dreigde en FTX om hulp heeft gevraagd. ‘Om onze gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende intentieverklaring getekend met als doel om heel FTX.com over te nemen.’
De Bitcoin werd even 3100 dollar meer waard nadat het nieuws bekend werd.
FTX is geen kleintje. Het platform heeft zijn hoofdkantoor op de Bahama’s en had eerder dit jaar minstens een miljoen gebruikers. De oprichters leerden elkaar kennen bij het MIT, de technische universiteit bij Boston. Zij kochten onlangs een groot aantal cryptobedrijven op.

This afternoon, FTX asked for our help. There is a significant liquidity crunch. To protect users, we signed a non-binding LOI, intending to fully acquire https://t.co/BGtFlCmLXB and help cover the liquidity crunch. We will be conducting a full DD in the coming days.
— CZ Binance (@cz_binance) November 8, 2022

Lees hier het bericht