‘Bijna helft van Amerikanen voor verbod op TikTok’

Bijna de helft van de Amerikaanse volwassenen steunt een verbod op de Chinese sociale media-app TikTok, volgens een poll van Reuters / Ipsos.
TikTok, eigendom van de Chinese techgigant ByteDance, ligt onder vuur van Amerikaanse wetgevers vanwege mogelijke invloed van de Chinese overheid.
Ongeveer 47 procent van de respondenten van de tweedaagse peiling, die dinsdag werd afgesloten, zegt dat ze op zijn minst enigszins voorstander waren van het verbieden van TikTok, terwijl 36 procent tegen een verbod was en 17 procent geen mening heeft.
Achtenvijftig procent van de Republikeinen was voor een verbod, vergeleken met 47 procent van de Democraten, bleek uit de peiling.
De enquête onthulde ook diepe zorgen onder Amerikanen over de wereldwijde invloed van China op een moment dat de betrekkingen tussen de VS en China tot het laagste punt in decennia zijn gedaald.
TikTok zei in een verklaring dat meer dan 150 miljoen Amerikanen, waaronder 5 miljoen Amerikaanse bedrijven, TikTok actief gebruiken om de kost te verdienen of gebruiken in het klaslokaal.
Pogingen om de regering-Biden nieuwe bevoegdheden te geven om TikTok te verbieden, zijn in het Congres vastgelopen.
‘We hebben ongekende acties ondernomen om Amerikaanse gebruikersgegevens te beschermen en zullen blijven werken aan het bouwen van een veilig inclusief platform om de positieve ervaring van onze gebruikers in elke hoek van het land te garanderen,’ laat het bedrijf weten.

Lees hier het bericht