Bevestigd: Getir neemt Gorillas over

Getir bevestigt vandaag dat het branchegenoot Gorillas inlijft. Met deze stap toont Getir naar eigen zeggen ‘hoe zij de consolidatie binnen de sector leidt’.
‘Markten bewegen op en neer, maar klanten houden van onze dienst en de vraag naar gemak zal blijven bestaan. De snelle boodschappenbezorgingsindustrie zal de komende jaren gestaag blijven groeien en Getir zal de sector leiden die het zeven jaar geleden heeft gecreëerd’, zegt Nazim Salur, oprichter van Getir.
In het persbericht wordt de overname amper toegelicht.
Getir koopt zijn grootste concurrent naar verluidt voor 1,2 miljoen dollar (1,14 miljoen euro), maar heeft zelf geen bedragen genoemd. Het fusiebedrijf wordt gewaardeerd op 10 miljard dollar.
Sommige investeerders van Gorillas, waaronder Delivery Hero, Coatue Management, Tencent en DST, zullen ongeveer 40 miljoen dollar in contanten worden betaald.
Door een rivaal uit te schakelen, kan Getir zijn kosten voor klantenwerving verlagen en de efficiëntie verhogen van zijn dark stores, gesloten ruimtes van waaruit klanten worden bediend.
Gorillas zat financieel op zwart zaad. Het bedrijf zou de volledige 1,3 miljard dollar die het had opgehaald hebben uitgegeven. Het bedrijf verloor volgens de FT gemiddeld 1,50 euro op elke 1 euro die het verdiende.
Terwijl Getir een boekenonderzoek deed, moest het Berlijnse bedrijf nog geld lenen.
Wat er nu gaat gebeuren is nog niet medegedeeld. Het is denkbaar dat veel bezorgers hun baan gaan verliezen.
 

Lees hier het bericht