Bestedingen slim huishouden naar 1,8 miljard euro

Nederlandse huishoudens hebben 1,8 miljard euro uitgegeven aan slimme huishoudelijke apparatuur. Binnen deze productcategorie besteden consumenten het meeste aan slimme wasmachines en drogers (493 miljoen). Dit blijkt uit de zevende editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.
Er wordt het meeste besteed aan slimme wasmachines en drogers (493 miljoen). De totale besteding aan deze slimme apparaten is gestegen met 160 miljoen. Samsung is duidelijk het populairste merk. Vier op de tien (40%) slimme wasmachines en drogers zijn van Samsung. De totale besteding aan slimme ovens of magnetrons is 360 miljoen. Aan slimme vaatwassers besteedt men 300 miljoen.
Ruim twee op de tien huishoudens (22%) bezitten slimme huishoudelijke apparatuur. Dat zijn 1,8 miljoen huishoudens. Een robotstofzuiger is het vaakst aanwezig (10%). Daarnaast heeft 7 procent een slimme wasmachine of droger en 5 procent een slimme oven of magnetron. De belangrijkste reden voor de aanschaf van slimme huishoudelijke apparatuur is gemak en comfort (61%). In 26 procent van de gevallen zit de slimme toepassing simpelweg al op een nieuw apparaat dat een oud apparaat vervangt.
Nederlandse huishoudens hebben in totaal voor ruim 4,1 miljard aan smart home producten in huis staan. De categorie ‘huishouden’ heeft met 43 procent binnen deze markt het grootste aandeel. Ditmaal met een besteding van ruim 1,8 miljard, vorig jaar was dit nog 1,5 miljard. De productcategorie is dus gegroeid met 20 procent.

Lees hier het bericht