Beleggers positief over kwartaal Media.Monks

De koers van het moederbedrijf van Media.Monks stond aan het einde van de ochtend bijna vier procent hoger na publicatie van de kwartaalcijfers.
S4 Capital meldt een omzettotaal van 250 miljoen pond. Het ligt op koers om zijn jaardoelen te realiseren. Daarnaast handhaaft het de verwachting elk jaar met minstens een kwart te groeien. Zonder overnames is dat tot nu toe 29 procent.
Beleggers reageren positief op de cijfers van het bedrijf waarvan MediaMonks uit Hilversum ooit aan de basis vormde. Investeringsbedrijf S4 Capital van Martin Sorrell (foto) kocht na de Nederlandse contentproducent het Amerikaans marketing- en databedrijf Mightyhive en voegde de twee samen tot, wat nu heet, Media.Monks.
Ruim zestig procent van de omzet komt van de contenttak, bijna een kwart van data en digitale media en de rest uit technische dienstverlening.
Zeventien procent van de bruto omzet wordt in Europa en het Midden-Oosten gerealiseerd, drie kwart in de VS (PDF).
Klanten van de media- en marketinggroep geven steeds vaker de voorkeur aan digitale dan offline media:

“Ondanks de huidige economische onzekerheden voorspellen de grote techplatformen nog steeds een groei van tien procent”, qua bestedingen van klanten “en de uitgaven aan digitale transformaties groeien naar verwachtingen met rond de twintig procent.”

Lees hier het bericht