AVASTARS mengt echte en de virtuele wereld

Samen met Talpa Entertainment Productions (TEP) heeft producttiebedrijf NEP de afgelopen tijd intensief gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe en bijzondere talentenshow AVASTARS, die aanstaande vandaag om 20.30 uur voor het eerst te zien is op SBS6.
In AVASTARS worden de echte en de virtuele wereld op spectaculaire wijze realtime samengebracht door de combinatie van Live Motion Capture technologie en Augmented Reality.
NEP heeft hiervoor een workflow ontwikkeld die past binnen het productieproces van een entertainmentprogramma, die geschikt is voor een TV studio en die ook internationaal veel mogelijkheden biedt om dit format uit te rollen.
In AVASTARS worden bekende zang- en danstalenten met behulp van Live Motion Capture, waarvoor zij een speciaal pak en een speciale helm dragen, samengevoegd tot een unieke Avastar. Hun bewegingen en mimiek worden door meer dan 30 camera’s vastgelegd en onze technische oplossingen zorgen vervolgens voor de realtime vertaalslag naar een volledige Avastar die in Augmented Reality op het podium in de studio te zien is, en waar de mogelijkheden voor de Avastars, het decor, props, effecten en virtueel licht oneindig zijn.
Foto’s William Rutten

Lees hier het bericht