Automatisch verpakken in brievenbusformaat

Sparck Technologies heeft een van haar verpakkingslijnen, de CVP Everest, van een upgrade voorzien. Deze bijzonder snelle verpakkingsmachine, die tot 1.100 op maat gemaakte dozen per uur kan produceren, is nu in staat om verpakkingen te fabriceren van slechts 28 mm hoog. Hiermee zijn de verzendverpakkingen geschikt voor de meeste Europese brievenbussen.
Het nieuwe profiel van 28 mm hoogte is een belangrijke stap in het proces van automatisch verpakken. De posttarieven voor brievenbuspost zijn aanzienlijk goedkoper; het scheelt al gauw een euro per pakket. Daarnaast er is ook geen tweede bezorgpoging nodig als de ontvanger niet thuis is.
De minimale dooshoogte van de CVP Everest lag voorheen op 50 mm. Met dit extra lage profiel kunnen ook orders van het formaat kinderboeken of t-shirts strak op maat worden verpakt.
De CVP Everest is samen met de CVP Impack een van de twee verpakkingslijnen van Sparck Technologies. Beide systemen scannen in 3D de afmetingen van ieder product en snijden vervolgens een doos op maat uit een strook eindeloos karton. Deze verzenddoos wordt geheel automatisch om de order heen gevouwen, afgesloten en middels een label verzendklaar gemaakt. De CVP Impack kan tot 500 orders per uur verpakken. Zijn grote broer, de CVP Everest, is ruim twee maal zo snel en haalt 1.100 dozen per uur.

Lees hier het bericht