‘Apple VR-headset wordt tegen kostprijs verkocht’

De vermoedelijk peperdure Reality Pro headset, die Apple op 5 juni zal onthullen, wordt voorlopig tegen kostprijs verkocht. De ontwikkeling van de VR bril zou meer dan 1 miljard dollar per jaar hebben gekost.
Er is zelfs overwogen om de headset met verlies te verkopen om marktaandeel te winnen, zo beweren bronnen die met Bloomberg spraken.
Binnen Apple is veel onenigheid over het project dat zeven jaar ontwikkeling heeft gekost. Nogal wat leidinggevenden twijfelen aan de marktkansen. Tot nu toe is de VR markt een nichemarkt gebleken en daaraan zal Apple niet erg veel kunnen veranderen.
Na aanvankelijk zijn zinnen te hebben gezet op een lichtgewicht brillen met augmented-reality, dreef Apple geleidelijk af naar iets dat meer op bestaande apparaten leek vanwege technologische beperkingen. Zo moet voorlopig een externe batterij worden aangekoppeld.
Een lichtgewicht bril komt er voorlopig helemaal niet. Apple Glasses, een bril met codenaam N421, was bedoeld voor de consumentenmarkt, en zou een soort skibril worden.
Sleutelfiguren binnen Apple, zoals softwarebaas Craig Federighi hebben naar verluidt afstand gehouden tot de ontwikkeling van de headset. Johny Srouji, senior vice president van Apple voor hardwaretechnologieën, zou privé sceptisch zijn geweest. CEO Tim Cook zou zich amper met het project hebben bemoeid.

Lees hier het bericht