Apple leidt markt voor opgelapte smartphones

De markt voor opgelapte iPhones is booming, zo blijkt uit cijfers van Counterpoint Research. De verkopen van gereviseerde iPhones zijn naar verluidt met 16 procent gestegen in 2022, waardoor het aandeel van Apple op de ‘secundaire smartphonemarkt’ is toegenomen tot bijna 50 procent.
Analisten van Counterpoint Research stellen dat Apple hierdoor het snelst groeiende merk is op de markt voor gebruikte en gereviseerde smartphones wereldwijd.
Dat is ook niet zo vreemd: nieuwe iPhones zijn behoorlijk prijzig en veel kopers zijn al tevreden met het op een na nieuwste toestel.
Refurbished is wat anders dan tweedehands. Het zijn toestellen waarvan onderdelen soms zijn vervangen en waarop ook nog garantie wordt geboden.

Voor Apple is de impact hiervan tweeledig: het vermindert de vraag naar nieuwe iPhone-verkopen, maar verhoogt de vraag naar de verschillende abonnementsdiensten. Overigens biedt Apple ook zelf opgelapte toestellen aan.
Het aandeel van Apple in de refurbished smartphone-markt steeg van 44 procent in 2021 naar 49 procent in 2022. Samsung zag zijn aandeel dalen van 28 naar 26 procent, terwijl Huawei daalde van 4 naar 2 procent. Andere smartphonemakers, waaronder Oppo en Vivo, vertoonden geen groei.
Foto Shutterstock

Lees hier het bericht