Anchor laat podcastmakers achtergrondgeluid wegpoetsen

Een rumoerig kantoor, een congrescentrum of een open studio zijn geen belemmering meer voor makers om een podcast te produceren. Spotify stopt een magische oppoetsknop in Anchor.
Als de omgeving de beperking is om een podcast op te nemen, dan moet Anchor die wegnemen. Zo zal de redenering onder de technici hebben geklonken.
De Anchor-app is de studio waarmee drie kwart van de podcasts op Spotify mee wordt gemaakt. De Zweden is er veel aan gelegen de tool continu te verbeteren. De nieuwe Audio Enhancement-knop is een van de middelen daartoe.
Op podcasts maakt Spotify hogere winstmarges dan op muziek. Bij die laatste zijn het de muziekmaatschappijen die de prijzen bepalen en waar het audioplatform als het ware volgt en niet leidt. Bij podcasts is dat omgedraaid omdat het enkel tussen de maker en Spotify gaat. Er zijn geen derde, grote belanghebbenden.
Geld wordt in deze fase verdiend door reclame rondom podcasts uit te zenden. In het meest recente kwartaal groeide de reclame-omzet van Spotify met negentien procent. Die toename kwam voor een belangrijk deel op het konto van podcasts. CEO Daniel Ek zei onlangs dat de grootste investeringen in deze ‘nieuwe’ mediavorm achter de rug zijn. Impliciet kan dat betekenen dat hij de koers kan inzetten naar winstgevendheid van deze tak.
Naast muziek en podcast wordt het audioplatform ook gebruikt om audioboeken te verspreiden. Sinds gisteren ook in Europa, in Engeland en Ierland.
Foto: Randarey (cc)

Lees hier het bericht