Amazon verhoogt minimum besteding voor gratis verzending voor niet-Prime-leden

Amazon verhoogt het minimum bedrag voor gratis verzending naar 35 dollar voor sommige Amerikaanse klanten die geen Prime-lidmaatschap hebben, bevestigde het bedrijf maandag aan TechCrunch.
Tot nu toe bedroeg het minimum bedrag voor gratis verzending 25 dollar. Amazon zegt dat het de nieuwe drempel voor gratis verzending willekeurig test in diverse regio’s.
Met deze nieuwe tarieven wil Amazon klanten overhalen om een abonnement op Prime te nemen. Zij hoeven dan voor 139 dollar per jaar of 15 dollar per maand geen verzendkosten meer te betalen. De wijziging (als die al wordt doorgevoerd) heeft geen invloed op bestaande Prime-leden.
Het is niet de eerste keer dat Amazon de drempel voor gratis verzending heeft gewijzigd, in 2016 bedroeg het minimum bedrag zelfs 49 dollar, maar dat werd weer teruggebracht naar 35 dollar in 2017. Het bedrijf verlaagde later het prijspunt tot 25 dollar vanwege een prijzenoorlog met warenhuis Walmart.
Amazon schrapte dit jaar 27.000 banen en neemt voorlopig ook geen nieuwe werknemers meer aan. Het bedrijf begon ook bezorgkosten in rekening te brengen voor boodschappenbestellingen van Amazon Fresh van minder dan 150 dollar.

Lees hier het bericht