Amazon snijdt in eigen modemerken

Vanwege een Amerikaanse antitrustrechtszaak zou Amazon van plan zijn om 27 van zijn 30 kledingmerken te elimineren, zo meldt The Wall Street Journal.
Alleen Amazon Basics lijkt grotendeels, zo niet volledig, intact te blijven. De retailer vertelde de WSJ dat het producten wil elimineren die ‘niet resoneren met klanten’.
Onder de Amazon-kledinglabels die naar verluidt worden uitgefaseerd, bevinden zich Lark & Ro, Daily Ritual en Goodthreads. Amazon Essentials, Amazon Collection en Amazon Aware blijven bestaan.
Ook meubelmerken Rivet en Stone & Beam verdwijnen zodra de huidige voorraad is uitgeput.
Hoewel Amazon de wijzigingen niet expliciet in verband heeft gebracht met de rechtszaak van de Federal Trade Commissie, lijkt de timing waarschijnlijk niet toevallig. Vertegenwoordigers van het bedrijf zullen naar verluidt komende week praten met FTC-voorzitter Lina Khan en commissarissen Rebecca Kelly Slaughter en Alvaro Bedoya. Mogelijk worden er dan wijzigingen voorgesteld.
Amazon wordt al vier jaar onderzocht vanwege concurrentieverstorende praktijken van het bedrijf. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de omgang van Amazon met externe verkopers.
De retailreus wordt ook geconfronteerd met een afzonderlijke rechtszaak over misleiden van klanten met Prime-abonnementen.

Lees hier het bericht