Amazon Nederland lokt verkopers goedkope items

Online verkopers van goedkopere producten kunnen nu makkelijker hun assortiment in de magazijnen en schappen leggen bij Amazon. Het bedrijf rolt zijn FBA-dienst uit naar Nederland, Polen en Zweden.
Hiertoe zijn de gebruiksvoorwaarden van FBA Small en Light aangepast. Het zijn vooral verkopers van kleinere, goedkopere producten die hiervan profiteren.
Producten die in aanmerking komen voor de programma’s kosten niet meer dan tien euro, wegen maximaal 225 gram en zijn qua afmeting niet groter dan 33 x 23 x 5 cm. Items die aan deze voorwaarden voldoen, komen in aanmerking voor opname in het Prime-programma. Voor consumenten is dat een labeltje dat staat voor een zekere kwaliteit en snelheid in dienstverlening.
FBA staat voor Fulfilment by Amazon. De winkelier die daaraan deelneemt betaalt de techreus een variabele vergoeding voor de opslag van zijn producten in Amazons opslagloodsen. Het bedrijf verzorgt ook de verzending en eventueel het retourpad.
FBA Small en Light is met de uitbreiding naar Nederland, Zweden en Polen beschikbaar in acht landen. Eerder ging het al live in de drie grootse en oudste Amazon-markten: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.
Foto: Tony Webster (cc)

Lees hier het bericht