Amazon begint ontslagronde, omvang nog onduidelijk

Amazon bevestigt dat het is begonnen met het informeren van werknemers over hun ontslag. De New York Times meldde eerder deze week een aantal van 10.000 ontslagen.
Op dit moment gaat het vooral om de afdelingen voor hardware en diensten. Sommigen die zijn ontslagen, lieten dat weten op vacaturesites zoals LinkedIn, onder wie Shitao Chen, een software-ingenieur die aan de spraaktechnologie Alexa AI had gewerkt.
Een andere programmeur die werkte aan de cloudgamingdienst Amazon Luna liet weten dat zijn hele team op straat is gezet en dat ‘veel goede mensen op zoek zijn naar werk’.
Sommige werknemers ontvingen uitnodigingen voor verplichte vergaderingen met teamgenoten, leiders en personeel. Daar kregen ze te horen dat 60 dagen zouden kregen om intern een nieuwe baan te vinden. Als die poging niet lukte, konden ze een ontslagvergoeding krijgen.
Het is nog niet duidelijk of het aantal ontslagen oploopt naar de 10.000 die eerder gemeld zijn. Alleen al in Seattle en omgeving heeft Amazon 75.000 werknemers.

Lees hier het bericht