Alleen maar meer merkbudget naar TikTok (+60%)

Ondanks kritiek en verbanningen door overheden groeit TikTok in commerciële zin tegen de klippen op. Adverteerders spenderen er eind vorig jaar 60 procent meer dan in 2021.
Sterker nog, cijfers van analyticsbedrijf Sensor Tower laten zien, dat adverteerders budgetten wegschuiven van games ten gunste van nieuwe toetreders op de online reclamemarkt. Dat zijn partijen als Amazon, Apple en TikTok.
Amazon en Apple noteren groeicijfers vanwege de strengere privacyregels die de maker van de iPhone heeft doorgevoerd in zijn mobiele besturingssysteem. Daardoor kan een bedrijf als Facebook consumenten niet eindeloos blijven achtervolgen met reclame-uitingen over web en app.
Er lijkt vooralsnog geen einde aan de groei reclame-omzet die TikTok ervaart. Bureaunetwerken als WPP en Omnicom stellen commercie boven controverse en raden hun klanten ongeremd aan om hun merkbudgetten uit te geven op TikTok.
In de laatste drie maanden van 2022 gaven adverteerders 28 miljard dollar uit aan online reclame in de VS en Europa. Ondanks de iOS-duw blijft Facebook in Amerika de grootste ontvanger van reclamebudget, naar schatting van Sensor Tower.

Lees hier het bericht