AI-startup Neople haalt 1,5 miljoen euro op

De investeerders Peak en Curiosity steken anderhalf miljoen euro in de start-ups Neople uit Den Bosch. Dat bouwt een ‘uitzendbureau’ voor digitale medewerkers in customer support-teams.
Met de investering zal Neople zijn team uitbreiden en de ontwikkeling van hun generatieve AI-technologie voortzetten.
Hans de Penning, mede-oprichter en directeur van de Brabantse start-up: “We willen de nieuwste AI-technologieën beschikbaar maken voor iedereen die werkt. De komende jaren gaan we steeds meer digitale co-workers plaatsen die je kunnen helpen met allerlei taken, van vragen beantwoorden tot mails verzenden.”
“Net zoals je een gewone medewerker kan aannemen, neem je bij ons een neople aan. We starten met het helpen van customersupportteams, om zo de klantenservice-industrie te transformeren.”
De onderliggende technologie traint de chatbots op zaken als productinformatie, FAQs en historische gesprekken. Bovendien leren ze de tone of voice van bedrijven kennen. De bots werken in Slack, Teams, Trengo en Zendesk. Ze assisteren hun menselijke collega’s en kunnen in theorie ook eerstelijnswerk doen.
Vorige week werd bekend dat Neople het team, het partnernetwerk en de klanten van GroupM-label Conversational heeft overgenomen.
De investeringsronde wordt geleid door Peak. Curiosity is een meer gespecialiseerde investeerder, met focus op AI in noord-E|Europa. Dat anderhalf jaar oude fonds is vijftig miljoen euro groot en staat onder leiding van Herman Kienhuis en Maurice Beckand Verwee.

Lees hier het bericht