AI-industrieleiders creëren forum om markt te reguleren

OpenAI, Microsoft, Alphabets Google en Anthropic lanceren een forum om de ontwikkeling van grote machine learning-modellen te reguleren.
De groep zal zich richten op het waarborgen van een veilige en verantwoorde ontwikkeling van grensverleggende AI modellen. Zo moeten richtlijnen worden ontwikkeld om AI-systemen te controleren.
Generatieve AI-modellen, zoals die achter chatbots zoals ChatGPT, extrapoleren grote hoeveelheden gegevens om proza, poëzie en afbeeldingen te creëren.
De nieuwe brancheorganisatie, Frontier Model Forum, zal zich concentreren op best practices en zal gaan werken met beleidsmakers, academici en bedrijven. De groep zal niet gaan lobbyen bij regeringen.
Het forum zal de komende maanden een adviesraad oprichten en ook financiering regelen en een raad van bestuur oprichten.
‘Bedrijven die AI-technologie maken, hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het veilig en beveiligd is en onder menselijke controle blijft’, zei Microsoft-president Brad Smith in een verklaring.
Foto Shutterstock

Lees hier het bericht