AH opent voor bannercampagnes op site en app

Adverteerders kunnen binnenkort displaycampagnes gaan draaien op de site en in de app van Albert Heijn. De grootgrutter stelt zijn retailmediaplatform open en ook hier is er zelfbediening.
Via een inkoopsysteem aan de achterkant van de app en site wordt dat over enkele weken mogelijk, zo kondigt Albert Heijn aan op een event voor marketeers. Het Zelf Service Platform van AH Retail Media Services biedt dan naast ‘sponsored products’ ook mogelijkheden voor bannercampagnes.
In de wereld van een adverteerder houdt dat in, dat ze naast performance- ook merkcampagnes kunnen gaan draaien. De eerste vorm is vooral resultaatgericht, de tweede beoogd de bekendheid van een merk op te schroeven.
“Met deze volgende stap kunnen adverteerders prestaties direct monitoren en campagnes optimaliseren”, aldus AH in een persbericht.
Twee jaar geleden lanceerde AH Retail Media Services al het Zelf Service Platform. Sinds pakweg een jaar staat deze betrekkelijk nieuw van online reclame pas echt goed in de aandacht. Ten eerste, omdat deze kanalen nu pas online beginnen te komen. Daarnaast wordt retailmedia gezien als een goede aanvulling op merkcampagnes die op tv draaien.
Adverteerders hebben naast televisie en YouTube weinig andere keuzes om grootschalig merkcampagnes uit te zenden. Dat is ook de reden van ontstaan geweest voor start-up Retailmedia.one.
Mede-initiatiefnemer Marcel Vogels schetste onlangs aan Emerce: “We halen de complexiteit uit de inkoop van retailmedia. Door [alle beschikbare] merkkanalen aan de achterkant te bundelen, maken we ze aan de voorkant heel groot. Dat combineren we met een laagdrempelig systeem dat media-inkoop en fulfillment heel makkelijk maakt.”
Retailmedia is in 2023 en 2024 het snelstgroeiende online reclameformaat. Eind volgend jaar gaat 13,6 procent van de mondiale budgetten naar de reclameposities in webwinkels.
In het nu lopende jaar stijgen de budgetten met 10,2 procent, volgend jaar met 10,5 procent. Daarmee het komt het totale besteedde budget eind 2024 op 141,7 miljard dollar. Dat stelt althans de Engelse marktonderzoeker WARC in zijn nieuwe Global Ad Spend Outlook.
Naast Albert Heijn profileert zusterbedrijf bol.com zich in toenemende mate als vehikel voor grote merkadverteerders. Met een speciaal daarvoor opgericht team haalt het de banden met bureaus aan om hen te leren adverteren op het handelsplatform.
Albert Heijn werkt de digitale reclame-innovaties samen met adtechbedrijf Adhese.
AH Retail Media Services installeerde dit jaar drieduizend schermen in winkels en introduceerde AH Retail Media Services zijn CDP, een customer data platform. Daarmee kunnen merken hun doelgroepen in de AH-app kunnen bereiken. Het schelmennetwerk geldt als een aanvulling daarop.
De supermarkt heeft nog niet publiekelijk bekendgemaakt hoeveel impressies de site en de app maandelijks genereren.

Lees hier het bericht