Adyen verwerkte 426 miljard euro in eerste halfjaar

Betaalbedrijf Adyen verwerkte het afgelopen halfjaar 426 miljard euro, een stijging van 23 procent op jaarbasis. Van deze volumes bedroegen de totale point-of-sale-volumes (in winkels) 67,0 miljard, een stijging van 49 procent op jaarbasis.
De netto-omzet bedroeg 739,1 miljoen, een stijging van 21 procent op jaarbasis.
De winst vóór aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen daalde tot 320 miljoen vanwege hogere lonen en salarissen en als gevolg van de investeringen.
In de karige toelichting laat het Nederlandse bedrijf weten in de investeringsmodus te zitten,’waardoor het Adyen-team zich verder kan positioneren om zijn kansen op lange termijn te benutten’.
Beleggingssite eToro vindt huidige winstmarge van Adyen moeilijk te verenigen met de hoge waardering (koers/winstverhouding) op de beurs. Enerzijds ziet Adyen klanten kostenbesparingen doorvoeren vanwege de hoge inflatie en bijbehorende hoge rente. Dat gaat ten koste van de groei. Anderzijds investeert Adyen zelf juist in toekomstige groei door het aannemen van meer personeel (551 mensen in deze periode), voornamelijk in de tech-hoek tegen relatief hoge salarissen.

Lees hier het bericht