Adverteerders warm voor digitale buitenreclame

Digitale buitenreclameborden vormen vijftien procent van het totale schermaanbod in Nederland. Deze dragers zijn goed voor ongeveer 49 procent van het totale OOH-budget.
De digitale borden zijn de succesnummers bij de exploitanten van deze dragers. Dat komt doordat de reclameberichten meerdere keren per minuut kunnen wisselen. De schermen zijn met internet verbonden en de commercials worden vormgegeven in HTML5, een standaard opmaaktaal.
De komen uit een trendrapport van marketingbureaugroep Dentsu over outdoor advertising. “In de Benelux verwachten we een enorme groei te zien van de OOH-markt in 2023. Zeker als we de advertentieuitgaven van 2022 vergelijken met die van 2021. Hier zien we een stijging van achttien procent in Nederland en een stijging van 26 procent in België. Vooral het groeiende aantal Digital Out-of-Home schermen zal naar verwachting enorme bijdragen leveren voor deze groei.”
Het merendeel van de buitenscherm is, zo laat het onderzoek zien, nog analoog. Het is niet bekend in welke tempo de netwerkeigenaren de nodes digitaliseren. Onlangs bleek om Emerce Digital Marketing Live! dat grote groepen offline adverteerders, veelal retailers, graag de digitale buitenschermen graag kunnen inzetten.

Lees hier het bericht