Activistische aandeelhouder wil Al Gore en Tim Cook uit bestuur verwijderen

Het National Legal and Policy Center wil zijn macht als Apple-aandeelhouder gebruiken om klimaatactivist Al Gore en CEO Tim Cook uit de raad van bestuur van Apple te verwijderen tijdens de aandeelhoudersvergadering van 10 maart.
Gore is de langstzittende bestuurder van Apple en werd in 2003 voor het eerst gekozen. Wijlen Apple CEO Steve Jobs zei destijds dat ‘Al een ongelooflijke schat aan kennis en wijsheid naar Apple brengt’.
De activistische aandeelhouder vindt dat Gore er nu wel lang genoeg heeft gezeten. ‘De enige geloofsbrieven die hij had, of ooit heeft gehad, is dat hij een Chicken Little is geweest voor de opwarming van de aarde. Die term is zo in diskrediet gebracht dat het nu ‘klimaatverandering’ wordt genoemd. En zoveel van zijn andere onheilsprofetieën zijn onwaar gebleken.’
Ook zou zijn groenvriendelijke investeringsmaatschappij Generation Investment Management miljarden hebben geïnvesteerd in tientallen bedrijven waarvan is vastgesteld dat ze de uitstoot van broeikasgassen de afgelopen jaren juist hebben verhoogd.
Tim Cook zou zich moeten terugtrekken vanwege de risico’s van zakendoen in China. Het NLPC wil ook een onderzoek naar de recente problemen met de toeleveringsketen.

Lees hier het bericht