300 banen weg bij bol.com, ook volgend jaar geen groei

Ook Ahold dochter bol.com ontkomt niet aan bezuinigingen. De komende drie jaar wil het platform 225 miljoen euro besparen, en als onderdeel daarvan schrapt het bedrijf driehonderd banen, ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Het is de eerste bezuinigingsronde die bol.com in jaren moet doorvoeren.
Bol.com-topvrouw Margaret Versteden kondigde de bezuinigingsronde donderdag aan in een personeelsbijeenkomst, waarvan een opname in handen is van het FD. Zij legde uit dat de groei bij de webwinkel is stilgevallen.
De omzet van Bol.com daalde in de eerste zes maanden van het jaar. In augustus blies Ahold Delhaize de beursgang van de webwinkel af, omdat de marktomstandigheden verslechterd waren.
Ondanks een forse omzetstijging rekende, verwacht Versteden geen groei meer, ook volgend jaar niet.
Het bedrijf verlengt de contracten van honderd mensen niet. De afgelopen maanden zijn openstaande vacatures niet meer ingevuld en is externe inhuur verminderd.
De divisie die advertentieruimte op de website en app verkoopt aan leveranciers en externe verkopers blijft buiten schot en de afdeling die logistieke diensten aan externe verkopers levert ook.

Lees hier het bericht