21 miljoen euro voor Belgische 5G projecten

De Belgische minister voor Telecommunicatie Petra de Sutter trekt 20 miljoen euro uit voor 21 5G-projecten. Het gaat bijvoorbeeld om een project waarmee de brandweer een 5G-drone naar een ongeval kan sturen om dit ongeval in beeld te kunnen brengen.
Vorig jaar kondigde de Federale overheid al aan om geld te investeren in nationale 5G-projecten. Minister van Telecommunicatie Petra De Sutter wilde de opgelopen achterstand inhalen door het jarenlange uitstel van de 5G-veiling.
Een van de projecten zal onze brandweer- en reddingsdiensten bijvoorbeeld in staat stellen om snel de locatie van een brand in beeld te brengen, door een drone naar de locatie van een noodoproep te sturen.
Een consortium tussen Seafar, POM West-Vlaanderen, e-BO Enterprises en Orange Belgium zal drie ‘watertrucks’ uitrusten met 5G en de mogelijkheden van sturing op afstand via Virtual Reality onderzoeken.
​TRES.city, Keysight Technologies en Orange Belgium werken samen om een 5G-technologie te realiseren voor autonome voertuigen voor openbaar vervoer in Leuven.

Lees hier het bericht