2 miljoen klanten voor digitale bank Santander

Openbank, de digitale bank van de Santander Groep, heeft inmiddels meer dan twee miljoen klanten in de markten waarin zij actief is: Spanje, Duitsland, Portugal, Nederland en Argentinië. Het klantenbestand van Openbank is daarmee verdubbeld sinds de start in 2017.
Openbank begon in 2020 aan haar internationale uitbreiding in Duitsland, Nederland en Portugal. In het afgelopen jaar, en ondanks het veranderende economische klimaat, is het klantenbestand van de bank in deze landen gemiddeld met meer dan 40 procent toegenomen en is het depositosaldo met 50 procent gestegen.
De afgelopen weken heeft Openbank haar spaaraanbod in Nederland uitgebreid door de rente op haar spaarrekeningen verder te verhogen. Voor nieuwe klanten heeft de bank de rente op de Welkom Spaarrekening verhoogd naar 2,50 procent voor 6 maanden voor bedragen tot 200.000 euro. Openbank heeft ook de rente op de Open Spaarrekening verhoogd naar 2,25 procent voor klanten die hun salaris rechtstreeks storten op de Open Betaalrekening, maandelijks minimaal 600 euro storten of minimaal drie automatische incasso’s maandelijks of tweemaandelijks betalen met de betaalrekening.
Daarnaast heeft Openbank vorige maand vier Open Spaardeposito’s gelanceerd, vanaf 1 euro en zonder maximale limiet: 3 maanden tegen 1,75%; 6 maanden tegen 2,00%; 12 maanden tegen 2,76% en 18 maanden tegen 3,00%.
Foto Lofor (cc)

Lees hier het bericht