11.000 banen weg bij Meta

Bij Meta verdwijnen maar liefst 11.000 banen, 13 procent van het personeel. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft zijn leidinggevenden gisreren geïnformeerd over het afslanken van de organisatie.

Zuckerberg sprak dinsdagochtend honderden leidinggevenden bij het bedrijf toe. Hij noemde wervings- en bedrijfsteams die als eerste moeten gaan. Waar de klappen precies vallen wordt vandaag duidelijk.
Zuckerberg geeft vooral zichzelf de schuld, hij heeft de groei van het bedrijf naar eigen zeggen verkeerd ingeschat. ‘De macro-economische neergang, toegenomen concurrentie en verlies van advertentietracking hebben ervoor gezorgd dat onze inkomsten veel lager zijn dan ik had verwacht,’ aldus Zuckerberg.
Werknemers die hun baan verliezen, krijgen ten minste vier maanden salaris als ontslagvergoeding.
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, had eind september ruim 87.000 werknemers.
Wall Street maakte zich al langer zorgen over het uitgavenpatroon van Meta, Zuckerberg spendeert miljarden aan de metaverse, en dat levert zelfs op de lange termijn niets op.
Wat opvalt, is dat Zuckerberg in zijn open brief aan het personeel de metaverse nauwelijks noemt, afgezien van de bevestiging dat het een langetermijnvisie betreft.
Het regent momenteel ontslagen in Silicon Valley. Behalve Meta hebben ook Salesforce, Microsoft, Snap en Twitter ontslagen aangekondigd.
 

Lees hier het bericht