1000 elektrische bestelwagens in bpost-kleuren

bpost blijft investeren in een ecologische vloot. Vorige week heeft bpost de symbolische mijlpaal van 1.000 e-vans bereikt. De duizendste elektrische bedrijfswagen werd geleverd in het distributiecentrum van Namen.
Het aantal elektrische bestelwagens in de bpost vloot neemt gestaag toe, naast LNG-trucks, dubbeldekkers, fietsen met of zonder elektrische aanhangwagens.
Momenteel is meer dan 40 procent van de totale vloot 100% ecologisch. De volledige vloot telt 6.700 elektrische voertuigen en fietsen. De transitie gaat verder want tegen eind 2023 komen er naar verwachting meer dan 600 e-vans bij ter vervanging van dieselwagens.
De distributiecentra in de provincies Antwerpen, Luik en Brussel beschikken over de meeste elektrische bestelwagens. De eerste e-van werd in juni 2018 geleverd op de parking van bpost in Bergen als onderdeel van een proefproject. Het bleek een groot succes en werd al gauw de norm.
De vloot wordt momenteel aangevuld door meer dan 5.500 fietsen, die voornamelijk in stedelijke gebieden worden gebruikt. 49 ecologische vrachtwagens (GNL) rijden kriskras door België.

Lees hier het bericht